23 березня 2021 року відбулася конференція, присвячена міжнародному Дню французької мови.

Мета конференції — об’єднати зусилля всіх освітніх та керуючих структур для розробки конкретних дій і зобов’язань по поширенню вивчення французької мови як важливого засобу європейської інтеграції.

Ініціаторами заходу виступило Посольство Франції в Україні та Запорізький французький культурний центр «Alliance Francaise». У конференції взяли участь педагоги і представники департаменту освіти і науки міста і області.

— 20 березня було свято франкофонії. Протягом тижня відбуваються заходи, присвячені французькій мові. На сьогоднішній конференції ми хочемо виробити план дій, за допомогою якого будемо виховувати нашу молодь, тому що французька мова — це мова культури. Ми хочемо його поширювати в місті і області, — розповіла президент Запорізького французького культурного Центру «Alliance Francaise» Людмила Богдановська.

Нині трохи більше шести тисяч учнів у Запорізькій області вивчають французьку мову. Крім популяризації французької у школах, учасники конференції пропонують заохочувати молодих спеціалістів до викладання, підвищувати кваліфікацію вчителів та інформувати про всі культурні заходи на території області.