Агенція регіональних ініціатив організувала круглий стіл за участю заступника міського голови Анатолія Васюка, проректора ЗНУ Олександра Гури, заступника директора Державного навчального закладу «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище» Наталії Попової та директора запорізької гімназії №93 Оксани Гаркуші.

Говорили про впровадження «нової української школи». Відбуватиметься цей процес відповідно до державного стандарту, який пропонує сучасні освітні галузі. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Васюк зазначив, що міська влада готується, щоб 2022-2023 навчальні роки в 5 класі було започатковано «Нову українську школу». 5 та 6 класи будуть адаптаційними, а 7-9 класи по базовому предметному навчанню з конкретних освітніх галузей, таких як: мовно-літературний, математичний, природничий, технологічний, інформатичний, соціальний і здоров’я збережувальний, громадянський, історичний, мистецький і з фізичної культури.

Впровадження нових стандартів на рівні базової середньої освіти передбачає і підготовку педагогічних працівників. У Запоріжжі їхнє навчання триватиме до 10 грудня. В той же час у запорізьких гімназіях розширюють можливості вузькоспеціалізованого навчання. «Вивчивши запити батьків та учнів, ми крім свого профілю, над яким ми працюємо вже 30 років, це профіль іноземної філології, ми додали ще три профілі. Тобто діти у нас поглиблено вивчають і інформатику, і математику, і українську філологію. Ми даємо дитині поштовх для освітнього шляху її, для правильного вибору професії», — зазначила директорка гімназії №93 Оксана Гаркуша.

На думку експертів в освітній реформі зацікавлені і потенційні роботодавці. Так представники промислових підприємств разом з освітніми закладами проводять спільні профорієнтаційні заходи, незабаром «Метінвест» буде проводити широку інформаційну кампанію для учнів запорізьких шкіл, щоб профорієнтувати учнів на ті спеціальності, які потрібні промисловим гігантам міста.