Вперше в Запоріжжі відбувся відкритий Запорізький кінофестиваль «ZIFF»

Вперше в Запоріжжі відбувся відкритий Запорізький кінофестиваль «ZIFF»

1-3 грудня 2017 року вперше в Запоріжжі відбувся відкритий Запорізький кінофестиваль «ZIFF», формат якого стане неймовірно цікавим сучасному глядачеві. Запорізький кінофестиваль ZIFF планується проводити щороку у КЗ «Кіноконцертний зал ім. О. Довженка».

Метою фестивалю є пропаганда вітчизняного кіно, підтримка національного кіно, а також фільмів та відео-робіт спільного та іноземного виробництва, які зберігають традиції українського кінематографу. Популяризація рідного міста та Запорізького краю шляхом кіномистецтва. Виявлення фільмів молодих талановитих авторів України, розвиток культурного обміну між учасниками кінофестивалю, формування у молоді позитивних емоцій і справжніх цінностей, привернення уваги молоді до кіномистецтва. Сприяння діалогу творчого потенціалу українського кінематографу з громадськістю.
Місія фестивалю – дати можливість кінематографістам з усього світу показати свої роботи, залучити до короткометражного кіно нового інтелігентного і креативного глядача, популяризувати цей напрямок серед людей різного віку, незалежно від інтересів і поглядів.
Фестиваль покаже ігрові, документальні та анімаційні короткометражні фільми. Ми прагнемо зібрати разом локальних, національних і міжнародних кінематографістів, просуваючи найбільш креативні незалежні і експериментальні фільми. У пріоритеті низько бюджетне кіно незалежних, талановитих авторів.
Короткий метр диктує зовсім особливий підхід до роботи з матеріалом і розкриття теми. Режисер повинен зуміти зробити час своїм напарником, щоб разом з ним створити напружену, ємну, цікаву історію.
Фестиваль присвячений виявленню та нагородженню авторів за їх унікальні таланти і за їх креативний підхід до кіновиробництва.
На фестиваль подано одна тисячі вісімсот дев’яносто дев’ять фільмів з 107 країн, 33 фільми з України. Триває відбір фільмів конкурсної програми.
Окремим блоком буде виділено позаконкурсний показ програми українського короткометражного фільму.
Фестивалі Oscar shorts, Молодія та Кіномедія, Національного центру Довженка виступають партнерами кінофестивалю «ZIFF».
В журі ввійдуть відомі українські режисери, продюсер, кінокритик, сценарист та дистриб’ютор.
Ознайомитися з програмою фестивалю, зі складом журі, переліком художніх, анімаційних, документальних короткометражних фільмів для демонстрації та знайти іншу корисну інформацію ви зможете за посиланням http://bit.ly/program-ZIFF-2017

ZIFF – Запорізький міжнародний фестиваль фільмів

%d такие блоггеры, как: